Back to Question Center
0

Избор на редактора: Танц

1 answers:

Движението на въздуха: ново танцово изпълнение, включващо интерактивна цифрова проекция от Adrien M & amp;. Claire B

Художник дуо Adrien M & amp;. Клеър Б са вдигнали завесата на най-новата си акробатична танцов спектакъл, използвайки цифрова проекция, озаглавена "Движението на въздуха" . В този видеоклип се виждат няколко моменти, взети от едно часово парче, изпълнено във Франция миналия месец от трима танцьори. За разлика от по-често използваните карти на цифровите проекти, в които се прожектира записана анимация или сцена в пространството, Adrien M & amp; - επαναφορτιζομενη οδοντοβουρτσα. Вместо това Клер Б използва напълно интерактивни "сцени", които отговарят на човешкото взаимодействие. Нищо, което виждате на комплекта, не е анимирано предварително.

"Тази" жива светлина "се произвежда от видеопрожектори и се генерира в реално време чрез набор от алгоритми" Adrien споделя с нас. "Това е смесица от операции, управлявани от контролния салон, и сензори за данни на сцената, които очертават точно писане на движения и генеративно поведение. По този начин изображенията никога не са предварително записани за твърдо показване на наложен ритъм: напротив, те дишат и се движат с танцьорите и организират ново пространство, което да ги изследват. "

Цялостният ефект е замайващ и в много отношения подобрява работата на танцьора, вместо да изглежда като прищявка, добавена като допълнителна мисъл. Страхотен брак на физическо представяне и цифрови специални ефекти. Можете да гледате няколко по-ранни интерактивни творения от Adrien &. Клеър тук на Колосал, включително Pixel и Kinetic Sand .


Editor’s Picks: Dance
Also on Colossal


Editor’s Picks: Dance
Also on Colossal


Editor’s Picks: Dance
Also on Colossal


Editor’s Picks: Dance
Also on Colossal


Editor’s Picks: Dance
Also on Colossal

April 16, 2018